appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Groot-Brittannië zet 23 Russische diplomaten uit wegens zaak-Skripal

ANP
woensdag 14 maart 2018 | NOS | Redactie

Groot-Brittannië zet 23 Russische diplomaten het land uit, in de nasleep van de vergiftiging van de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, meldt Sky News.

Premier May maakt later bekend welke maatregelen er nog meer genomen worden tegen Rusland. De Britten zeggen dat Moskou achter de vergiftiging zit en hebben het Kremlin om uitleg gevraagd, maar die is niet gekomen.

Rusland ontkent dat het iets met de zaak te maken heeft. Er is een zenuwgas gebruikt dat in de jaren 70 en 80 is ontwikkeld in de Sovjet-Unie.

De VN-Veiligheidsraad komt op verzoek van de Britten vandaag nog bijeen om de kwestie te bespreken. 

Buitenbewustzijn

Skripal en zijn dochter Julia werden tien dagen geleden buiten bewustzijn gevonden op een bank in de Zuid-Engelse stad Salisbury. Ze liggen in kritieke, maar stabiele toestand in het ziekenhuis.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1