appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Deze Dag Toen: Jamai stept right up als winnaar Idols

ANP
donderdag 8 maart 2018 | NOS | Redactie

De moeder aller talentenjachten in Nederland, in 2002 zorgt Idols wekenlang voor een ware sensatie. Op 8 maart 2003 wint Jamai Loman finale van de talentenjacht.

Idols was in 2002 de eerste muzikale talentenshow op de Nederlandse televisie. Miljoenen mensen leefden wekenlang mee met het Nederlands zangtalent dat ook werd beoordeeld door een strenge jury met Henkjan Smits, Eric van Tijn en Jerney Kaagman.

Hoewel het concept was overgenomen uit Groot-Brittannië was Idols één van de grote successen van RTL. De voorrondes, waarin mensen soms erg vals zingen, waren voor veel fans het favoriete onderdeel van de show. 

In de grote ontknoping van het eerste seizoen moesten Jim Bakkum en Jamai Loman zich voor de laatste keer bewijzen voor het publiek. Met 75 procent van alle stemmen werd Jamai de winnaar.

De winnaar mocht een album opnemen. Dat leverde een aantal hits op, waaronder het nummer Step right up dat een nummer 1-hit werd in Nederland.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1