Binnenland
NOS

Kost het temperament van Lozano PSV de titel?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kost het temperament van Lozano PSV de titel?

Mogelijk mét aanvoerder Marco van Ginkel en spits Luuk de Jong, maar zónder Hirving Lozano speelt PSV zondagmiddag (14.30 uur) de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord in de eredivisie.

Van Ginkel was enige tijd geblesseerd. De Jong kreeg deze week een tik op de training en bleef vrijdag uit voorzorg binnen. "Als ze zaterdag kunnen trainen, zijn ze zondag inzetbaar", zei trainer Phillip Cocu op de persconferentie.

De afwezigheid van Lozano is een groot gemis voor PSV. De Mexicaan is door de KNVB voor drie duels geschorst na zijn rode kaart een week geleden in het duel met sc Heerenveen. Cocu noemt de straf, net als vorige week, "zwaar gestraft". De Eindhovenaren hebben nog de mogelijk om opnieuw in beroep te gaan, maar voor het duel van zondag zal dat geen verschil meer maken.

"Nu moeten we overwegen wat we gaan doen, maar daar hebben we nog even de tijd voor", zegt de coach.

Lozano, die het vorige eredivisieduel met Feyenoord om dezelfde reden al moest missen, is dit seizoen uitblinker bij de koploper van de eredivisie. De Mexicaan maakte al dertien doelpunten. Daarmee staat hij bovenaan de topscorerslijst in Nederland.

Temperament

Zijn temperament staat Lozano soms in de weg. Tegen Heerenveen kreeg de vleugelaanvaller alweer zijn zevende rode kaart in slechts twee jaar tijd. Ook bij zijn vorige club CF Pachuca en het nationale team werd de Mexicaan al meerdere keren van het veld gestuurd. Te ruw, onbesuisd of, zoals vorige week, wegens een slaande beweging.

Overigens is de 22-jarige Lozano buiten het veld de rust zelve. Verlegen zelfs, en altijd welgemanierd. Al zijn vrije tijd gaat op in zijn vrouw en twee jonge kinderen, met wie hij vlakbij het Philips-stadion woont.

Vervanger Lozano

Na het vertrek van Jürgen Locadia naar Engeland is de spoeling in de PSV-voorhoede dun. De kans is groot dat de Braziliaan Mauro Junior de plek van de Mexicaan zal innemen. De IJslander Albert Gudmundsson is een andere gegadigde. Cocu wil op namen nog niet ingaan.

"We zoeken een speler met rendement. Iemand die een man kan passeren en tegelijkertijd het teambelang in de gaten kan houden."

Het verschil tussen PSV en Ajax bedraagt vijf punten. De Amsterdammers ontvangen zondagmiddag (12.30 uur) ADO Den Haag.

Alle wedstrijden in de eredivisie zijn zaterdagavond en zondagmiddag live te volgen in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie