appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Vroege vogels
STER Advertentie

Het is niet alleen maar 'schijtbakkenvoetbal' bij PSV

ANP
woensdag 7 februari 2018 | NOS | Corne Hendriks Twitter

Het voetbal is saai. Een enkeling (Gertjan Verbeek) noemt het zelfs 'schijtbakkenvoetbal'. En overwinningen komen dikwijls gelukkig tot stand. Vrijwel elke week klinkt er kritiek op PSV, en bijna altijd valt daar wat voor te zeggen. Toch is de koploper van de eredivisie al wekenlang hard op weg naar de 24ste landstitel uit de clubgeschiedenis.

Twee duels verloor PSV pas dit seizoen. Woensdagavond vestigde PSV een nieuw clubrecord door 22 achtereenvolgende wedstrijden in Eindhoven winnend af te sluiten.  Dit keer werd Excelsior verslagen. Dankzij een goal van Hirving Lozano werd het 1-0.

Weergaloos combinatievoetbal speelde PSV niet tegen de Kralingers. Weer niet. Maar de vraag is of de supporters die straks van plan zijn om de nieuwe landstitel te vieren op het Eindhovense stadhuisplein, daar écht om malen. Bovendien is het dit seizoen ook weleens genieten bij PSV.

Dankzij Lozano bijvoorbeeld. De Mexicaan is niet alleen gedeeld  topscorer in de eredivisie, maar waarschijnlijk ook de beste speler van de competitie. En Luuk de Jong blijkt na alle transferperikelen nog steeds een meer dan bruikbare spits, gezien zijn drie goals afgelopen weekend en zijn fraaie assist tegen Excelsior. Ondertussen rammelt het ene na het andere toptalent aan de deur.

Tegen Excelsior was er weer een basisplaats voor de pas 18-jarige Mauro Júnior. De twee jaar oudere IJslander Albert Gudmundsson, die kans maakt op de selectie voor het WK in Rusland komende zomer, valt bijna wekelijks uitstekend in. De eveneens 20-jarige Sam Lammers lijkt na een kleine dip ook zijn draai weer te hebben gevonden.

Mauro Júnior maakt vooralsnog de beste indruk. Voetbalcommentator Ragnar Niemeijer zag hem spelen tegen Excelsior. "In Eindhoven hoopt iedereen stiekem dat er met Mauro weer een categorie Ronaldo is binnengehaald. Maar er zijn meer Brazilianen gekocht de afgelopen jaren, dus niets is zeker. Toch zijn de voortekenen goed. En hij is al razend populair bij de fans", sprak hij in de uitzending van Langs de Lijn En Omstreken

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1