appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast
STER Advertentie

Eten met bloemen op Instagram: heel leuk, wel giftig

Instagram
woensdag 31 januari 2018 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Een belangrijke waarschuwing van botanist James Wong op Twitter. Het eten van bloemen is hip, mede dankzij 'food bloggers' op Instagram. Het ziet er leuk uit, en bloemen zouden extreem gezond zijn en bijzonder lekker smaken. Maar volgens Wong kan dit erg gevaarlijk zijn, want op veel Instagram-posts zijn gewoon giftige bloemen te zien. Dus: hou in de gaten wat je plaatst én opeet! 

James Wong is botanist, plantendeskundige, en hij twittert uitgebreid over zijn zorgen. Wong zag een plaatje van een dessert met bloemen erop op de Instagrampagina van 'Clean eating', waar gezond eten wordt gepromoot. "Deze plant is vast glutenvrij, maar bevat wel het giftige lycorine", plaatste Wong. "Symptomen: jeuk, zwellingen, misselijkheid en overgeven, stuiptrekkingen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

100% veilig?

Wellicht dus geen goed idee om echt op te gaan eten. Wong geeft nog extra advies: "Onthou dit: als je niet 100% zeker weet dat je iets eet dat veilig is, eet het dan niet."

Ondanks dat nu nog niets fout ging, is het niet voor de eerste keer dat het eten van bloemen of planten tot problemen leidt. Vorig jaar at een Chinese food blogger voor het oog van haar live camera aloë vera. Normaal is die plant schadeloos, maar dit was een giftige variant. De vrouw overleefde het, maar ternauwernood. 

TrendingVandaag 31 januari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1