Binnenland

Handbalsters revancheren zich met ruime zege op China

2. Handbalsters revancheren zich met ruime zege op China

[NOS] De Nederlandse handbalsters hebben de kater van de nederlaag in de openingswedstrijd van het WK tegen Zuid-Korea weggespoeld met een grote zege in de tweede poulewedstrijd. In Leipzig won Oranje met 40-15 van China.

Twee jaar geleden, toen Nederland zilver pakte op het WK in Denemarken, werd China in het openingsduel met 42-21 weggespeeld. Ook nu had de ploeg van Helle Thomsen weinig moeite met de Aziaten.

Niveauverschil

Het niveauverschil kwam al vroeg in de partij aan het licht. Oranje speelde in een hoog tempo, kwam makkelijk tot scoren en zag keepster Tess Wester aan de andere kant veel tegenhouden. Het bracht de vice-wereldkampioen halverwege op een 20-9 voorsprong.

Dat was mede te danken aan de Limburgse Angela Steenbakkers, die als invaller in haar eerste minuten op een WK drie keer op rij het net wist te vinden. Met vijf doelpunten viel ook hoekspeelster Angela Malestein in de eerste helft op.