appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Omtzigt stopt als MH17-woordvoerder

ANP
maandag 13 november 2017 | NOS | Redactie

CDA-Kamerlid Omtzigt zal niet langer het woord voeren over de ramp met de MH17. Hij heeft dat besloten nadat hij afgelopen weekend in opspraak kwam door een bericht in NRC Handelsblad. Hij wil wel Kamerlid voor het CDA blijven.

NRC schreef dat Omtzigt tijdens een bijeenkomst met nabestaanden van de slachtoffers een Oekraïense nepgetuige opvoerde. Omtzigt erkende zaterdag dat hij onzorgvuldig had gehandeld en dat hij dat betreurde.

Hij stuurde voorafgaand aan de bijeenkomt een sms'je aan de Oekraïner met kernpunten die hij naar voren moest brengen. Omtzigt zei eerder dat hij niet begrepen had dat de man helemaal niet in de buurt was toen het vliegtuig neerstortte, maar volgens de NRC had hij dat in een gesprek met het Kamerlid wel gezegd.

CDA-leider Buma zei vanochtend dat Omtzigt fouten heeft gemaakt in een gevoelige kwestie.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1