appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

'Hond in hete auto achterlaten moet zwaarder gestraft'

ANP
dinsdag 7 november 2017 | NOS | Redactie

Je hond achterlaten in een hete auto moet veel zwaarder gestraft worden. Dat vinden ruim 51.000 mensen die een petitie hebben ondertekend. En die petitie wordt vandaag aangeboden aan de Tweede Kamer.

Een van de initiatiefnemers is Marc Weterings. "Op dit moment is er geen goede maatstraf voor. De dader komt er vaak met een waarschuwing vanaf."

Maar een warme auto kan heel gevaarlijk zijn voor een hond, legt Weterings uit: "Zelfs als het buiten maar 21 graden is. Na een half uurtje is het dan in de auto al 30 graden." En daar zouden honden slecht tegen kunnen. "Honden kunnen niet zweten en als het te wam wordt, kookt het bloed en gaan ze dood."

Mensen moeten zich er bewust van worden en het moet strafbaar worden vindt Wetering, "Geen waarschuwingen, geen proces verbaal. Het verschilt nu teveel per gemeente wat hiermee gebeurt."

'De dader komt er meestal met een waarschuwing van af'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1