appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Obama terug op het toneel, ageert tegen 'angstpolitiek'

AFP
vrijdag 20 oktober 2017 | NOS | Redactie

Oud-president Barack Obama heeft voor het eerst sinds het aantreden van president Trump een toespraak gehouden bij een politieke bijeenkomst. Hij sprak zijn steun uit voor twee Democraten die komende maand gouverneurszetels willen bemachtigen, in New Jersey en Virginia.

Zonder de naam van Trump te noemen, zei Obama dat kiezers in New Jersey de kans hebben om wat te doen aan "de politiek van angst en verdeeldheid" door op de Democraat Phil Murphy te stemmen.

Obama is terug

Op een bijeenkomst in Richmond in Virginia zei de oud-president dat er in de politiek mensen zijn "die andersdenkenden demoniseren", maar dat er ook mensen zijn die het land vooruit willen helpen en willen samenwerken.

De gouverneursverkiezingen op 7 november worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de populariteit van Trump. Naast de twee gouverneurszetels staat er in de staat Alabama ook nog een stoeltje in de Senaat op het spel.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1