Binnenland

Ajax bereikt na thriller halve finales Europa League

2. Ajax bereikt na thriller halve finales Europa League

[NOS] Ajax heeft ten koste van Schalke 04 de halve finales van de Europa League bereikt. Na een 3-2 nederlaag hebben de Amsterdammers zich gekwalificeerd voor de laatste vier van het toernooi.

Doelpunt Nick Viergever

Doelpunt Amin Younes

Ajax verdedigde een thuiszege van 2-0 op Schalke 04. Na een doelpuntloos eerste helft, kwam Schalke 04 vroeg in de tweede helft op een 2-0 voorsprong. Goretzka en Burgstaller waren trefzeker voor de Duitsers. Bij Ajax moest Joel Veltman tegen het einde van de tweede helft het veld verlaten, nadat de verdediger zijn tweede gele kaart kreeg.

De reguliere speeltijd eindigde net als vorige week in een 2-0, waardoor de wedstrijd werd verlengd. In de extra speeltijd leek Schalke 04 verzekerd van een plek in de halve finales, nadat Caligiuri tekende voor de 3-0.

De wedstrijd leek voor de Amsterdammers uit te lopen op een nachtmerrie. Totdat Nick Viergever in de 111de minuut het bevrijdende doelpunt maakte. In de 120ste minuut bepaalde Amin Younes de eindstand: 3-2.

Ondanks de nederlaag is Ajax op basis van uitdoelpunten door naar de halve finales van de Europa League. Daarmee is Ajax de eerste Nederlandse club die sinds 2005 de laatste vier van een Europees bekertoernooi heeft bereikt. In dat jaar bemachtigden PSV (Champions League) en AZ (UEFA Cup) een plek in de halve finales.

Naast Ajax hebben Olympique Lyon, Manchester United en Celta de Vigo de halve finales van de Europa League behaald.