Binnenland
WNL

'Rutte heeft tegenstander nodig om goede campagne neer te kunnen zetten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Rutte heeft tegenstander nodig om goede campagne neer te kunnen zetten'

De VVD doet het goed in de peilingen en premier Mark Rutte scoort "veel punten" met zijn mediaoptredens. Zijn politieke tegenstanders lijken in de aanloop naar de verkiezingen voorlopig te wachten met de aanval, zegt campagnestrateeg Mark Thiessen in WNL Haagse Lobby.

'Rutte heeft tegenstander nodig om goede campagne neer te kunnen zetten'

Rutte gaf vorige week na het Cathuisoverleg over het coronavirus een zeer kort interview op de fiets voor het stoplicht. "Als je de reacties bekijkt op Dumpert en Twitter, wat niet de meest optimistische platformen zijn, zijn die allemaal positief", zegt Thiessen. "Maar hij komt wel van een overleg waar hele vervelende dingen besproken zijn. Ik vraag me af of ze bij de VVD dan in spanning zijn. Zitten ze te wachten tot het moment waarop die dingen wel op hem gaan afstralen, en hij niet meer de leuke minister-president kan zijn?"

'Het is een politieke wet'

Vooralsnog blijft het afwachten tot de verkiezingsstrijd écht losbarst, zegt Thiessen. "Iedereen is aan het wachten met Rutte aanvallen omdat er een soort politieke wet is. Als je degene aanvalt die iedereen superleuk vindt, dan gaat het negatief op jezelf afstralen. Je ziet iedereen wachten, en dan maar Hugo de Jonge aanvallen. Maar iemand zal hem om een gegeven moment moeten aanvallen. Rutte heeft een tegenstander nodig om een goede campagne neer te kunnen zetten. Die tegenstander heeft zich nog niet aangediend."

Campagnestrateeg Mark Thiessen gaat de komende maanden in de gaten houden hoe de Nederlandse verkiezingscampagnes verlopen. In het radioprogramma WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1 praat hij je elke maandag bij.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie