appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Speciale uitzending herdenking Holocaust

ANP
maandag 27 januari 2020 | AVROTROS | NOS | Wim Eikelboom

Vandaag van 15.00 tot 17.30 uur staat NPO Radio 1 in het teken van de internationale Holocaustherdenking. De speciale uitzending van NOS en AVROTROS wordt gepresenteerd door Dionne Stax en Mark Visser.

Duitsland-correspondent Judith van de Hulsbeek doet verslag van de herdenking in het voormalig vernietigingskamp Auschwitz. De laatste kamp-overlevenden zijn daarbij aanwezig en tal van hooggeplaatste personen uit diverse landen. 
 
In het programma staat de vraag centraal: Hoe geven we de boodschap van de holocaust door aan de nieuwe generatie die minder weet van de volkerenmoord in de Tweede Wereldoorlog? Correspondenten uit de Verenigde Staten, Polen, Duitsland en Israel komen hierover aan het woord. Evenals dr. Uğur Ümit Üngör - onderzoeker Holocaust- en Genocidestudies bij het NIOD.
 
Ook zijn er reportages, waaronder het verhaal van een oud-militair van het Rode Leger die bij de bevrijding van Auschwitz was. Lammert de Bruin levert updates van sociale media.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1