appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Stikstofpaniek, waarheidsvinding bij kindermisbruik en de terugkeer van de Eredivisie

ANP
zaterdag 14 september 2019 | NPO Radio 1 | Redactie

'Stikstofpaniek' in Dr Kelder en Co, is het écht 5 voor 12? In Argos de vraag: word je wel serieus genomen als je melding maakt van kindermisbruik? En de Eredivisie is terug na een week vol Oranjesucces. Dat, én meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Stikstofpaniek

Sinds de zomer heerst er lichte stikstofpaniek in het land, deze week steeg deze tot een kookpunt. Opeens blijkt dat allerlei bouwprojecten, waaronder de versterking van de Afsluitdijk, moeten worden uitgesteld. In Dr Kelder en co, vanaf 13.00 uur, een goed gesprek met Jan-Willem Erisman over dit mysterieuze stofje.

Hebben we te lang onder een steen geleefd? Gaat de technologie ons echt niet redden. Is hier sprake van hysterie of is het echt 5 voor 12?

Waarheidsvinding in kindermisbruikzaken

Wat gebeurt er als je vertelt dat je als kind bent verkracht? Word je dan serieus genomen? Via een enquête verzamelde Argos de verhalen van meer dan 150 mensen die vertellen slachtoffer van georganiseerd kindermisbruik te zijn, waarbij ook kinderporno werd gemaakt. Ook nu nog kampen ze met zware psychische problemen.

Vanaf 14.00 uur in Argos een antwoord op de vraag: Hoe vind je waarheid in kindermisbruikzaken?

De Eredivisie is terug

Na een week vol Oranjesucces is het Nederlandse clubvoetbal weer helemaal terug. Drie van de vier clubs die komende week hun openingswedstrijd spelen in de Europese competities komen in actie.

Ajax ontvangt Heerenveen in de Johan Cruijff Arena. Vorig jaar eindigde dit in 4-4, iets waar de Friezen vermoedelijk weer voor zouden tekenen. AZ neemt het op hetzelfde tijdstip op tegen promovendus Sparta, dat een knappe zesde plek op de ranglijst verdedigd.

Later op de avond zal PSV thuis moeten afrekenen met Vitesse, de huidige koploper van de Eredivisie. Op de eerste speeldag wisten de Arnhemmers al een punt veilig te bij Ajax, iets wat PSV koste wat kost zal willen afwenden. Met de topper tegen de Amsterdammers die volgend weekend op het programma staat.

Een overzicht van de Eredivisie-wedstrijden:

18.30 uur AZ-Sparta | Verslag: Andy Houtkamp
18.30 uur Ajax-SC Heerenveen | Verslag: Frank Wielaard
19.45 uur VVV-FC Groningen | Verslag: Chris Wobben
20.45 uur FC Utrecht-FC Emmen | Verslag: Ragnar Niemeijer
20.45 uur PSV-Vitesse | Verslag: Arman Avsaroglu

En verder...

  • Vertelt Govert Schilling in De Taalstaat, vanaf 11.00 uur, over zijn kinderboek Op reis door ruimte en tijd.
  • Is professor Bas Bloem te gast in Dr Kelder en Co om te vertellen over de stand van de strijd tegen parkinson, om 13.00 uur.
  • 55-plussers zich niet goed genoeg voor op het leven na hun pensioen. In Radar Radio, vanaf 15.00 uur, aandacht voor wat er moet gebeuren om die houding bij ouderen te veranderen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1