appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: WK Vrouwenvoetbal en zelfmoord in de GGZ

ANP
zaterdag 8 juni 2019 | RAD1 | Redactie Twitter

Het WK Vrouwenvoetbal barst vandaag echt los! De hele dag wordt je op de hoogte gebracht van alle wedstrijden. Ook staan we in de Taalstaat stil bij het overlijden van Martine Bijl en onderzoekt Radar hoeveel garantie je hebt op een nieuwbouwhuis. Dit, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1. 

Hoe bespaar je als ex-roker op je overlijdensrisicoverzekering? En hoe organiseer je in je eentje een geslaagde vakantie? Radar gaat op zoek naar antwoord op deze vragen. En wat voor garantie kan je verwachten bij de koop van een nieuwbouwhuis?

Gehaktballen met meer plant dan vlees.

Weten we eigenlijk wat we eten? Volgens masterstudent Charlotte de Wit worden we ontzettend om de tuin geleid. Voor haar honours project heeft ze gekeken naar de verschillende marketingtechnieken die voedselproducenten gebruiken om ons ongezonde producten te laten eten. De Wit buigt zich over de vraag of deze technieken ook ingezet kunnen worden om ons juist gezonder te laten eten dan we denken. Maar een lekker stukjes vlees kopen dat eigenlijk maar 10% vlees bevat, hoe ethisch is dat? Ze vertelt erover in dr. Kelder en Co.

Zelfmoord in de GGZ

Per dag maken in Nederland gemiddeld vijf mensen een einde aan hun leven. Veertig procent daarvan is onder behandeling van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Een van hen was Orlando. Hij pleegde zelfmoord in de Groningse kliniek waar hij op dat moment verbleef. Zijn ouders dienden een klacht in tegen de instelling, die onbehoorlijk zou hebben gehandeld. Ze kregen gelijk. Zaterdag in Argos: wat gebeurde er rond de dood van Orlando? Hoe wordt er binnen de geestelijke gezondheidszorg omgegaan met suïcide? En wat doet de GGZ om calamiteiten rond zelfmoord te voorkomen?

Mammoet

In De Taalstaat vertelt schrijver Jan Boerstoel over de taalschat van Martine Bijl. En na het grote succes van theaterspektakel Het Pauperparadijs, komt theatermaker Tom de Ket deze zomer met een nieuwe voorstelling genaamd Mammoet. Over de oertijd anno nu. Een verhaal over moed en opoffering, maar ook over verbinding met de aarde en de natuur. 

WK Vrouwenvoetbal

Vandaag barst het spektakel in Frankrijk pas echt los. Na de openingswedstrijd van thuisland Frankrijk tegen Zuid-Korea, staan er vandaag weer verschillende wedstrijden op het programma. NPO Radio 1 geeft je het hele WK dagelijks updates over de wedstrijden. 

WK speelschema: zaterdag 8 juni

15.00 uur: Duitsland - China | Groep B | Rennes
18.00 uur: Spanje - Zuid-Afrika | Groep B | Le Havre
21.00 uur: Noorwegen - Nigeria | Groep A | Reims

En verder: 

- Chazia Mourali presenteert deze maand Goed Ingelichte Kring, waarin ze met powervrouwen praat over hun kijk op de actualiteiten. 
- Om 20.00 uur hoor je VINK: de podcastgids van Nederland

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1