appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Ajax-kampioensfeest barst los op het Museumplein

anp
donderdag 16 mei 2019 | NOS | NTR | redactie

Vandaag geen 'gekkehuis op de tribune', maar op een vol Museumplein in Amsterdam. Ajax wordt gehuldigd. 

Al uren voor de huldiging stroomde het Museumplein vol met supporters. Gisteravond werden de Amsterdammers voor de 34e keer kampioen van Nederland.

Al aan het begin om 16.00 uur was duidelijk dat het plein helemaal vol met mensen stond: 100.000 fans zijn erbij. De gemeente roept daarom op om niet meer naar het Museumplein te komen.

Dansend komen de spelers van Ajax het podium op. Met de schaal en de beker.

De huldiging begon ook met een emotioneel moment waarbij de vader van Nouri de fans toesprak. "De droom van mijn zoon is uitgekomen", zegt Mohammed Nouri, de vader van Nouri. "Ik ga iets zeggen dat mijn zoon altijd zei: 'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!"

De gemeente heeft meerdere voorzorgsmaatregelen genomen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. De omgeving is afgezet voor auto's, het Stedelijk museum en het Van Gogh houden deuren gesloten en scholen in de omgeving laten examenkandidaten op een andere plek de toetsen maken. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Museumplein vanuit de lucht rond 15.00 uur

De festiviteiten op het Museumplein houden officieel op om 17.30 uur.

 Voor alle updates, check het liveblog van de sportredactie van de NOS.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1