Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Links converseert, rechts ouwehoert?

foto: Kamerleden tijdens het debat over het klimaatakkoord (ANP)foto: Kamerleden tijdens het debat over het klimaatakkoord (ANP)
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Links converseert, rechts ouwehoert?

Dr Kelder en Co analyseert het taalgebruik van linkse en rechtse politici. Argos duikt in de zaak van de misbruikte Lisa. Radar bespreekt de vertrekgarantie bij rondreizen. Langs de Lijn doet verslag van de Eredivisie. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Links converseert, rechts ouwehoert?

Het taalgebruik van cultureel-linkse politici is veel complexer dan dat van hun rechtse collega’s. Dat blijkt uit een analyse van politieke speeches door dr. Bert Bakker, politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam.

Kennelijk weten ze aan de rechterkant van het spectrum de onderlaag beter aan te spreken, terwijl je dat toch eigenlijk van de linkerkant zou verwachten. Wat zit hierachter: zijn rechtse politici populistischer of zit links vol met elitaire progressievelingen die graag met dure woorden smijten? Luister om 13.00 uur naar Dr Kelder en Co.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ingewikkelde kindermisbruikzaken onvoldoende onderzocht'

Soms is een verhaal te bizar voor woorden. Zo ook het verhaal van Lisa. Ze is vijftien als ze bij de politie aangifte doet van seksueel misbruik door haar vader en andere mannen in de Nieuwe Scheveningse Bosjes en in een café in Den Haag. De details die ze vertelt zijn gruwelijk en moeilijk te geloven. Het Openbaar Ministerie besluit het onderzoek te seponeren. Argos dook in Lisa's verhaal. Vanmiddag om 14.00 uur hoor je het vervolg hiervan op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eredivisie: 'PSV is niet ingekakt na de winterstop'

Mark van Bommel vindt niet dat PSV minder presteert dan voor de winterstop. Dat zei de trainer van de Eindhovense voetbalclub op de persconferentie voorafgaand aan het eredivisieduel met sc Heerenveen zaterdagavond. "Voor mijn gevoel spelen we beter dan de eerste seizoenshelft."

Je volgt sc Heerenveen-PSV, en de andere Eredivisie-wedstrijden van vandaag, in Langs de Lijn vanaf 19.00 uur.

Een overzicht van de wedstrijden:

18.30 uur AZ-VVV | Verslag: Andy Houtkamp
19.45 uur sc Heerenveen-PSV | Verslag: Ragnar Niemeijer
19.45 uur Heracles-Fortuna Sittard | Verslag: Jan Vincent van Zuiden
20.45 uur Vitesse-Willem II | Verslag: Chris Wobben

En verder...

  • Radar bespreekt de vertrekgarantie bij rondreizen. Ga je dan echt op reis? Verder: mag een gemeente precarioheffing rekenen terwijl je helemaal niet in de gemeente gewoond hebt? Ook: hoe isoleer je je huis? Luister vanaf 15.00 uur Radar op NPO Radio 1.
Ster advertentie
Ster advertentie