appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Waarom dit D66-Kamerlid positief tegenover klimaatspijbelen staat

ANP
vrijdag 1 februari 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Spijbelen om mee te doen aan een klimaatmars? Volgens minister Arie Slob gaat de leerplicht voor. Maar D66-Kamerlid Paul van Meenen juicht het juist toe, zegt hij in Spraakmakers

D66-Kamerlid Paul van Meenen over de klimaatmars

"Zoiets telt pas echt als het eigenlijk niet mag", zegt Van Meenen. "We zeggen ook niet tegen mensen dat ze maar moeten gaan staken op hun vrije dag." Hij is "ontzettend blij" dat scholieren in Nederland inmiddels in actie komen.

Wereldburgers

Eerder gingen in BelgiĆ«, AustraliĆ«, Zwitserland en Zweden al duizenden scholieren de straat op voor het klimaat. Minister Arie Slob liet eerder weten het sympathiek te vinden als scholieren willen actievoeren, maar dat ze dat in het weekend moeten doen. 

"We willen dat onze jongeren kritische wereldburgers worden. Maar nu ze iets willen doen, moeten ze volgens sommigen weer binnen de lijntjes kleuren", zegt van Meenen. 

We zeggen ook niet tegen mensen dat ze maar moeten gaan staken op hun vrije dag

D66-Kamerlid Paul van Meenen

Ook schrijver Arnon Grunberg vindt dat jongeren de ruimte moeten hebben om mee te doen aan een klimaatmars. Spijbelen als scholier was hem niet vreemd. "Zonder goede reden spijbelde ik vroeger graag. Het zou erg hypocriet zijn als ik het zou afkeuren terwijl ze een aardig argument hebben om dit nu te doen."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1