appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Radio Doc en OVT

ANP
zondag 20 januari 2019 | RAD1 | Redactie

De top twee van de Eredivisie komt vandaag in actie. PSV gaat op bezoek in Emmen en Ajax krijgt sc Heerenveen op bezoek in de Johan Cruijff Arena. NOS Langs de Lijn doet verslag van alle voetbalwedstrijden. Verder zendt Radio Doc vandaag het eerste deel van de podcast-serie De Brand in het Landhuis uit. 

Eredivisie

De winterstop is klaar, het voetbal begint weer! Waar nummer drie Feyenoord gisteren in actie kwam tegen PEC Zwolle, komen nu de nummers één en twee in actie. Landskampioen PSV hervat het seizoen uit in Emmen. De Drentenaren staan op een prima dertiende plaats, maar met slechts twee punten boven de degradatiestreep.

Champions League-overwinteraar Ajax krijgt het Friese Heerenveen op bezoek. De Amsterdammers zijn hoe dan ook op zoek naar een overwinning om in het spoor van PSV te blijven. De voorsprong van de Eindhovenaren op Ajax is twee punten. Het verslag komt van Andy Houtkamp. 

Alle wedstrijden in de Eredivisie zijn live te volgen bij NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Een overzicht van de wedstrijden:

12.15 uur Willem II-NAC Breda | Verslag: Chris Wobben
14.30 uur FC Emmen-PSV | Verslag: Arman Avsaroglu
14.30 uur De Graafschap-Fortuna Sittard | Verslag: Frank Wielaard
16.45 uur Ajax-SC Heerenveen | Verslag: Andy Houtkamp

Radio Doc

Op 7 december 2003 komt Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis om het leven. De excentrieke Vughtenaar bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld. 

Luister naar zijn zoektocht in de zesdelige podcast De Brand in het Landhuis van de NTR en NPO Radio 1. Radio Doc zendt het eerste deel om 21.00 uur uit, maar er staan al drie afleveringen online, dus abonneer je op de podcast!

OVT

Het was de week waarin premier May het verloor van de politiek en het volk en waarin de Duitse AfD pleitte voor de afschaffing van het ondemocratische Europese parlement. Kortom, een geschikt moment om stil te staan bij Europa en de democratie. Want leidt meer democratie nou juist tot meer of tot minder Europa? Kan de gemiddelde Europeaan wel worden verleid tot liefde voor het Europese huis? Een gesprek met historicus en democratie-verbeteraar David van Reybrouck in OVT om 10.00 uur op NPO Radio 1.

En verder...

  • Vanavond zijn scenarioschrijver Frank Houtappels en shorttrackbondscoach Jeroen Otter te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1. Verder staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het verleden en bij de mediatrends uit het heden. Met dit keer onder meer aandacht voor de beste scenarioschrijvers uit de Nederlandse tv-geschiedenis.
  • De import van tweedehandsauto's is een bloeiende markt. Maar hoeveel belasting betaal je over zo'n ingevoerde auto? Niemand lijkt het antwoord te weten. Vanavond om 19.00 uur op NPO Radio 1 in Reporter Radio over de gammele Wet BPM.

Fijne zondag!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1