Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, WK voor clubs en Het Oog op Morgen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, WK voor clubs en Het Oog op Morgen

Goedemorgen! Het is weer weekend en dat betekent sport! Aangezien het bijna kerst is zijn er minder sportevenementen dan normaal, maar in de Eredivisie voetballen ze nog een weekend door. Verder vandaag wordt de finale van het WK voor clubs gespeeld tussen Real Madrid en Al Ain (Verenigde Arabische Emiraten).

Eredivisie

Het is de laatste speelronde voordat de winterstop begint. De stand in de top van de Eredivisie is de laatste weken ongewijzigd gebleven. PSV staat bovenaan met twee punten voorsprong op Ajax. De landskampioen uit Eindhoven treft om 19.45 uur AZ. De club uit Alkmaar neemt na dit seizoen afscheid van trainer John van den Brom, inmiddels de langstzittende trainer in de Eredivisie. Weet AZ in Eindhoven punten te pakken tegen PSV?

{poll}

Overzicht van de Eredivisiewedstrijden op zaterdag

18.30 uur Fortuna Sittard-FC Groningen | Verslag: Chris Wobben
19.45 uur NAC Breda-sc Heerenveen | Verslag: Richard van der Made
19.45 uur PSV-AZ | Verslag: Andy Houtkamp
20.45 uur Excelsior-Heracles | Verslag: Nico Wantia

WK voor clubs

In de finale van het WK voor clubs gaat de eindstrijd tussen Real Madrid en Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten. Al Ain won in de halve finales verrassend van River Plate na strafschoppen. De Champions League-winnaar uit Madrid won in de halve finales met 3-1 van het Japanse Kashima Antlers. Gareth Bale scoorde een hattrick voor de Madrilenen. De finale in Abu Dhabi begint om 17.30 uur.

NOS Met het Oog op Morgen

Jan Stekelenburg vierde onlangs zijn 50-jarig dienstverband bij NOS Studio Sport, waar hij eindredacteur en commentator is. Zijn zoon Maarten is bondscoach van het Nederlands Elftal onder 19, zoon Jeroen werkt ook bij Studio Sport (als verslaggever) en zoon Milan van Dongen is sportpresentator en -verslaggever bij FOX. Cees Grimbergen praat met hen over sport, sport op tv en hoe het komt dat ze allemaal het sportvirus hebben.

Verder...

  • In deze maand ontbreekt het niet aan voedsel. Dientengevolge ontkomen billen, dijen en buiken bijna niet aan een aantal extra onsjes. Maar behalve op ons uiterlijk heeft overvloedig vet ook een negatieve invloed op het brein. Jonge doctor Ilse Arnoldussen licht toe hoe dat komt én heeft kerstdiner-suggesties om de effecten van vetzucht tegen te gaan. Luister om 13.00 uur naar Dr. Kelder en Co.
  • De Radboud Universiteit in Nijmegen had een mooie uitvinding: een supergel met wonderlijke eigenschappen. In tegenstelling tot andere stoffen is de gel vloeibaar als die koud is en wordt hij gel-achtig bij opwarming. Om de uitvinding verder te ontwikkelen was geld nodig. Subsidieverstrekker ZonMW was bereid er een miljoen Euro voor op tafel te leggen. Maar een van de voorwaarden was dat ook particuliere bedrijven zouden participeren. En dat ging grondig mis. Een van die bedrijven raakte zo in conflict met de Radboud Universiteit dat beide partijen onlangs voor de rechter stonden. En Argos ontdekte dat er nog veel meer aan de hand is.
  • In Radar gaat het over zonnepanelen op je huurhuis. Mag een verhuurder in de hele straat zonnepanelen laten aanleggen, maar bij een enkel huis niet? Verder: wat is schertsvuurwerk en hoe maak je het lekkerste kerstdessert? Radar is vanaf 15.00 uur te horen op NPO Radio 1.
Ster advertentie
Ster advertentie