appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Bureau Sport: 'Handbaldames kunnen stunten'

BUREAU SPORT
vrijdag 14 december 2018 | BNNVARA | Bureau Sport

Het weekend staat op het punt van beginnen en dus kijken de heren van Bureau Sport vooruit op het weekend. Deze week in de samenstelling Evenblij en Nijhuis. Ze kijken beiden uit naar het Eredivisieweekend, maar zitten vanavond om te beginnen klaar voor de handbaldames.

Oranjedames

De Oranjedames hebben laten zien een absolute kanshebber te zijn voor de EK-titel en staan vanavond om 21:00 uur in de halve finale tegen gastland Frankrijk. Een moeilijke wedstrijd, zo vinden ook Bas en Frank. "Frankrijk heeft een sterke selectie en wij missen natuurlijk Groot", begint gastpresentator Bas Nijhuis. "Maar ik kijk er wel naar uit, mooi ook, die grote dames." Voordat het inhoudelijk wordt stelt Frank ook direct de vraag op wie Bas 'het meest verliefd is'.

Het antwoord blijft veilig, want daaruit blijkt dat hij geen voorkeur heeft of gewoon niet kiezen kan. "Je kunt er eigenlijk zo al een stuk of vijf opnoemen hè", meent Bas, die ook het team roemt. "Het is echt supergaaf en ze doen het gewoon goed. Ik hoop echt ze winnen van Frankrijk, dat zou echt wel een stunt zijn."

Voetbal

Vervolgens wordt er ook over voetbal gepraat, want de geblesseerde Bas treedt dit weekend aan als VAR. "Ik zit voor het scherm", vertelt hij. "Brace om, mijn been naast het scherm en dan kan ik wedstrijd doen." Hij zal de wedstrijd Ajax - De Graafschap van afstand in goede banen leiden, terwijl Frank zich zal bezighouden met een, voor hem, bijzondere wedstrijd: ADO - Willem II.

"Ik kom uit Den Haag, maar ben eigenlijk voor Willem II", legt hij uit. "Het is altijd een wedstrijd waarvan ik het niet zo heel erg vind als het gelijk wordt." De clubvoorkeur van Bas komt tot slot ook nog even aan bod. "Sommige mensen zeggen dat ik in een FC Twente-pyjama slaap", lacht hij. "Zo erg is het niet. Ik heb er vroeger wel op de tribune gestaan en ik ga nog wel eens een wedstrijd kijken. Ik mag ze toch niet fluiten." 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1