Binnenland

Podcast De Dag: wat moet er van Jemen worden na de oorlog?

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wat moet er van Jemen worden na de oorlog?

De oorlog in Jemen duurt maar voort. Antropoloog Marina de Regt komt al meer dan twintig jaar in het land en het leed van de Jemenieten doet haar verdriet.

{podcast audio="68728" caption="De Dag #128: Wat moet er van Jemen worden na de oorlog?" }

Nu beginnen er vredesonderhandelingen. Als de oorlog ten einde komt, wat voor Jemen blijft er dan over? "Het zal niet meer het Jemen zijn dat ik heb gekend", zegt De Regt.

En Katwijk houdt rekening met rellen na een aangekondigd Project X-feestje. Een 15-jarig meisje nodigde via Snapchat mensen uit voor haar verjaardagsfeest morgen bij haar thuis. Iemand anders had die uitnodiging op Facebook gezet en dat ging snel viral. Kan het zo groot worden als in Haren in 2012? Data-onderzoeker Thomas Boeschoten zat in de commissie die onderzoek deed naar Project X in Haaren. Hij denkt dat het nu niet zo'n vaart zal lopen.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie