appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen
STER Advertentie

De staat van de Roemeense literatuur

AFP
maandag 3 december 2018 | NOS | Redactie

Het zwarte schaap van de Oost-Europese literatuur. Zo wordt de staat van de Roemeense literatuur omschreven. Maar is dat terecht? Verre van, denkt vertaler Jan Willem Bos.

De staat van de Roemeense literatuur

Bos krijgt de Martinus Nijhoff Vertaalprijs voor zijn literaire vertalingen uit het Roemeens. In NOS Met het Oog op Morgen vertelt hij over de staat van de Roemeense literatuur, de grote Roemeense schrijvers en de omslag in de literaire wereld na de val van het communisme.

Wie de Roemeense literatuur zelf eens een kans wil geven, moet bij Orbitor beginnen volgens Bos. "Het omvangrijke drieluik van Mircea Cartarescu verscheen in Nederland onder de titels De wetenden (2010), De trofee (2012) en Het onmetelijk mausoleum (2015)."

De staat van de Roemeense literatuur

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1