Binnenland

Geplaagd Oranje begint aan kwalificatiereeks WK 2018

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geplaagd Oranje begint aan kwalificatiereeks WK 2018

Het Nederlands elftal begint vandaag aan de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. Zweden is in Solna de eerste tegenstander.

Hoewel Oranje de meeste ontmoetingen won van Zweden (10 van de 23 keer) is het niet de verwachting dat het Nederlands elftal een makkelijke avond zal krijgen. Dat komt onder meer door de slechte generale repetitie tegen Griekenland (2-1 verlies) en de bestuurlijke crisis bij de KNVB. Zweden speelt overigens zonder Zlatan Ibrahimovic, die na het EK deze zomer bedankte voor het nationale keurkorps.

Als Oranje verliest stapt bondscoach Danny Blind niet uit eigen beweging op, vertelde hij maandag voor de laatste training in Solna. Blind benadrukte dat het niet alleen aan hem is of hij aanblijft bij een nederlaag tegen de Zweden. "Want daar ga ik niet alleen over", zei hij. "Dat is ook aan andere mensen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter doen op NPO Radio 1 live verslag van de wedstrijd in Solna, Robert Maaskant zit als analist in de studio. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

Diederik Smit blikte gisteravond in Langs de Lijn En Omstreken alvast vooruit op de interland:

Ster advertentie
Ster advertentie