appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Podcast De Dag: hoe vrij is koning Willem-Alexander in zijn doen en laten?

ANP
dinsdag 9 oktober 2018 | NOS | Redactie

Met zijn Brexit-uitspraken heeft koning Willem-Alexander het nieuws in binnen- en buitenland gehaald. En dat is niet voor het eerst. Zo zei hij in mei 2016 in een toespraak dat Groot-Brittanniƫ in de EU moest blijven. Hoe vrij is ons staatshoofd eigenlijk in zijn doen en laten? "Hij kan niet zomaar zijn persoonlijke mening verkondigen, maar dat betekent niet dat hij zijn invloed niet laat gelden", vertelt NOS-verslaggever Karin Alberts.

En de Tweede Kamer stemt vandaag over een wetswijziging die het mogelijk maakt doodgeboren kinderen te registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Natasja Geyteman is zelf moeder van een doodgeboren dochtertje, Jolie. Ze legt uit waarom de wetswijziging belangrijk is voor ouders. "Zonder zo'n registratie is het net alsof je die ene keer geen kind op de wereld hebt gebracht. Jolie hoort net zo goed bij ons gezin als mijn andere kinderen."

Meer weten over de wetswijziging? Op de Facebook-pagina 'Noem mijn naam en ik besta' is het laatste nieuws te vinden. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1