appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

Advocaat Jos B. wil zijn verhaal kunnen doen, 'net als familie Verstappen'

ANP
vrijdag 7 september 2018 | NOS | Redactie

Advocaat Gerald Roethof wil zo snel mogelijk af van de beperkingen voor zijn cliƫnt Jos B., die vastzit in de zaak-Nicky Verstappen. Die beperkingen houden onder meer in dat B. geen contact mag hebben met de buitenwereld en dat zijn advocaat ook inhoudelijk niets over de zaak naar buiten mag brengen.

Advocaat Jos B. wil zijn verhaal kunnen doen

"Op de zitting over twee weken zal ik van mijn kant met name de beperkingen aan de orde stellen", zei Roethof in het NOS Radio 1 Journaal. Hij vindt het bizar dat hij niets mag zeggen over de zaak terwijl de familie dat wel kan. Ook wijst hij erop dat de zaak al 20 jaar oud is en dat er al veel informatie "op straat" ligt.

Roethof vindt dat de beperkingen hem "een slot op zijn mond" leggen. "En de contactpersoon van de familie mag alles over de zaak zeggen." Daarmee doelt hij op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de zaak-Nicky Verstappen al jaren onderzoekt en sinds de aanhouding van B. over de zaak heeft gesproken in de media.

Advocaat Jos B. wil zijn verhaal kunnen doen

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1