appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Gewonden steekpartij Amsterdam CS zijn Amerikanen

ANP
zaterdag 1 september 2018 | NOS | Redactie

De twee zwaargewonde slachtoffers van de steekpartij gisteren op Amsterdam Centraal Station zijn Amerikanen. Dat heeft de Amerikaanse ambassade in Nederland zojuist bekendgemaakt.

Een 19-jarige Afghaanse man met een Duitse verblijfsvergunning stak gisteren in een tunnel op de Amerikanen in. De politie houdt er ernstig rekening mee dat de man een terroristisch motief had.

De politie bevestigt dat de twee slachtoffers Amerikanen zijn. Ze liggen nog in het ziekenhuis en zijn aanspreekbaar. De verdachte werd na de steekpartij neergeschoten. Ook hij ligt nog in het ziekenhuis en wordt met behulp van een tolk verhoord.

Moedig optreden hulpdiensten

In een verklaring schrijft de ambassadeur Pete Hoekstra dat de Amerikanen in Nederland op bezoek waren. De ambassade heeft contact met de slachtoffers en hun families, schrijft hij.

De Amerikaanse ambassade werkt samen met de Nederlandse autoriteiten om vast te stellen wat er precies is gebeurd. Hoekstra bedankt de hulpdiensten voor hun effectieve en moedige optreden.

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1