appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: hoe gaat de politie te werk bij vermissingszaken?

ANP/NOS
dinsdag 14 augustus 2018 | NOS | Redactie

De 14-jarige Nsimire wordt al bijna drie weken vermist. Haar ouders hebben een emotionele oproep op Facebook gedaan en vinden dat de politie te weinig doet. Met criminoloog Ilse van Leiden bespreken we hoe de politie te werk gaat tijdens vermissingszaken.

De Dag #136: Hoe gaat de politie te werk tijdens vermissingen? l Hoe gaan Nederlandse Indonesiërs om met het koloniale verleden van Nederland?

 "Ik snap haar ouders heel goed. Als ouder heb je het liefst dat heel Nederland op z'n kop wordt gezet, maar de politie heeft bij een vermissingszaak vaak weinig aanknopingspunten om mee te werken."

En gitarist Wesley Nuis vertelt een dag voor de Indië-herdenking hoe hij omgaat met het koloniale verleden van Nederland. "Als tweede generatie Indo hoorde ik steeds een stuk of zes verhalen van mijn vader. Oorlog door de ogen van een kind, maar dan verteld door een volwassene."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1