Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisiedebuut voor FC Emmen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisiedebuut voor FC Emmen

Jeroen Akkermans en Richard Plugge op De Perstribune, FC Emmen debuteert in de eredivisie, en genomineerden voor de NTR Podcastprijs 2018 in RadioDoc. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Jeroen Akkermans en Richard Plugge op De Perstribune

RTL-journalist Jeroen Akkermans en wielerploegbaas Richard Plugge zijn vanaf 12.00 uur te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune.

Akkermans is sinds jaar en dag correspondent van RTL Nieuws. Vanuit zijn standplaats Berlijn volgt hij voor RTL het nieuws in Oost-Europa. Vandaag is hij bovendien te zien in een documentaire over cameraman Stan Storimans, die precies tien jaar geleden omkwam tijdens zijn werk in Georgië. Storimans was naast collega ook een goede vriend van Akkermans.

Richard Plugge, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, beleefde een prachtige sportzomer als directeur van de LottoNL-Jumbo-wielerploeg. Met Dylan Groenewegen en Primoz Roglic werden etappes gewonnen in de Tour en ook in het algemeen klassement fietste de ploeg mee om de ereplaatsen. Voor Plugge een bekroning op jarenlang werk, dat voor hem persoonlijk begon als 'persman' bij de Raboploeg. Ooit was Plugge overigens ook sportjournalist, onder meer bij NuSport.

Eredivisiedebuut FC Emmen

Emmen debuteert in de eredivisie en speelt vandaag daarin de eerste wedstrijd, uit tegen tegen ADO Den Haag. Het is het eerste treffen met ADO op het hoogste niveau. Emmen maakte in 1985 zijn betaald voetbaldebuut, thuis tegen....ADO (0-1).

FC Emmen-trainer Dick Lukkien over het nieuwe seizoen



Feyenoord leverde donderdag in de Europa League een wanprestatie en verloor met 4-0 kansloos van tegen het Slowaakse AS Trencín. Tegen De Graafschap mag de ploeg uit Rotterdam proberen de bittere nasmaak daarvan weg te spoelen. AZ,vorig seizoen derde, is inmiddels uitgeschakeld in de Europa League. NOS Langs de Lijn doet vanaf 14:00 uur verslag van de wedstrijden.
  • ADO Den Haag - FC Emmen (zondag,12.15 uur)
  • De Graafschap - Feyenoord (zondag,14:30 uur)
  • Vitesse - FC Groningen (zondag,14:30 uur)
  • AZ - NAC Breda (zondag,16:45 uur)

    {poll}

Deze podcasts moet je vandaag horen

Vanavond zijn weer genomineerden van de NTR Podcastprijs 2018 in RadioDoc te horen. Uit een recordaantal van 45 inzendingen zijn twaalf kanshebbers geselecteerd die kans maken op de aanmoedigingsprijs voor jonge podcastmakers. De prijs zal op 2 september worden uitgereikt. Vanaf 21.00 uur kan je in RadioDoc luisteren naar The secret life of secondhand clothing (door Lente de Vil, Hogeschool Thomas More) en Forever alone (door Kitty Munnichs en Fay Troost, master Journalistiek RUG).

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie