Binnenland
WNL

Esther Voet: 'Suriname is geen failed state'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Esther Voet: 'Suriname is geen failed state'

Suriname is geen failed state. Dat zei NIW-hoofdredacteur Esther Voet in het programma WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Voet erkent dat er in Suriname problemen zijn (zoals een slecht functionerende rechtspraak en gezondheidszorg) maar vindt dat je Suriname niet kan scharen in dezelfde categorie als een land als Somaliƫ.

Voet vindt het niet goed dat mensen gelijk zo fanatiek pleiten voor het aftreden van Blok, maar ze erkent wel hij dat nu is beschadigd.

Volgens Voet zou Han ten Broeke een veel betere minister van Buitenlandse Zaken als tegenwicht van minister Kaag. "Waarom hij het niet is geworden, weten we niet."

Niet slim

Joany Kreit, rector van het Commenius-college in Rotterdam, vindt het niet slim dat Blok dit heeft gedaan. "Ik denk niet dat we de multiculturele samenleving als ideaal moeten zijn, maar als een gegeven. We moeten er iets mee."

Kreit ziet wel problemen, met name op scholen in Roterdam-Zuid. "Bij moslimleerlingen zien we dat er soms weinig respect is voor vrouwen."

Niet correct benoemd

Janice Roopram, raadslid voor Groep de Mos in Den haag, vindt dat de multiculturele samenleving niet helemaal is gelukt, maar dat Blok het anders had moeten brengen. "Hij heeft het op een niet correcte manier benoemd."

Roopram: "In Den Haag zijn problemen, en we zijn trots op onze stad, maar bij bepaalde groepen zie je dat niet."

Ster advertentie
Ster advertentie