appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

CDA: Oranje Leeuwinnen nooit achter betaalmuur

ANP
woensdag 4 juli 2018 | NOS | redactie

Het CDA roept minister Slob op het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal op te nemen in het mediabesluit. Op die manier kan worden voorkomen dat de Oranje Leeuwinnen achter de decoder verdwijnen.

CDA: Oranje Leeuwinnen moeten in mediabesluit

Tweede Kamerlid Harry van der Molen vindt het gek dat in het besluit wel andere vrouwensporten zijn opgenomen, maar het voetbal niet. Het oude mediabesluit is tien jaar oud en mag wel eens opgefrist worden vindt van der Molen. 

Eredivisie 

Als het aan het CDA ligt wordt ook de eredivisie voor vrouwen opgenomen in het mediabesluit. ''Het is heel vreemd dat we bij alle sporten verschillende niveau's uitzenden bij zowel de dames als de heren, maar bij voetbal niet'', zegt van der Molen.

''Vorig jaar hebben we massaal naar het EK voor vrouwen gekeken, dus er is echt wat veranderd. Dan moet in het mediabesluit nu ook veranderen.'' 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1