appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Overnachting
STER Advertentie

'Tunesië laat zich via het WK zien aan de wereld'

ANP
maandag 18 juni 2018 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Het WK Voetbal in Rusland is al een paar dagen bezig, maar vanavond is de eerste wedstrijd voor Tunesië. Het Noord-Afrikaanse land speelt tegen Engeland. Waarom zouden we niet voor Tunesië juichen, nu Nederland er niet bij is?

Bij EenVandaag komt elke dag een ambassadeur aan het woord van een land dat wél meedoet aan het WK. Kaouther Martens, coach van topvrouwen in het bedrijfsleven én buikdanseres, levert een betoog voor Tunesië: "Een land vol charme, mystiek en geschiedenis."

Kaouther Martens: 'Juich voor Tunesië!'

Martens vertelt dat buikdansen een belangrijk onderdeel is van de Tunesische cultuur. "Het is de belangrijkste dansvorm. Bij iedere feestdag zijn veel buikdansoptredens." Ze geeft ook les in Nederland, maar voor ons blijkt buikdansen toch een uitdaging. "Maar het is mogelijk dames, het kan wel!", zegt Martens.

Een buikdanscursus verhindert het Martens helaas om haar team vanavond aan te moedigen. "Maar ik laat mijn man het opnemen en kijk het dan direct terug", vertelt ze. En des te meer reden om Nederland aan te sporen wél juichend voor de buis te zitten.

Het WK leeft enorm in het land. "Het is vooral een manier voor Tunesië om zich te laten zien aan de wereld, en daar zijn Tunesiers heel trots op", vertelt Martens. De positieve punten van haar land deelt ze dan ook in haar betoog: "Blauwe hemel, witte huizen, blauwe zee: juich vanavond met Tunesië mee."

Over EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van EenVandaag, iedere werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter.  

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1