appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Waarom deze verkiezingen nog geen gelopen race zijn voor Erdogan

EPA
vrijdag 15 juni 2018 | NOS | Redactie

Over anderhalve week gaan de Turken naar de stembus voor vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen. Nederlandse Turken mogen vanaf vandaag al stemmen. In Met het Oog op Morgen kijken correspondent Lucas Waagmeester vanuit Istanbul en G├╝lsah Ercetin vanuit de NOS-buitenlandredactie alvast vooruit naar de stembusgang. Ze zijn het over een ding eens: de verkiezingen zijn nog geen gelopen race voor Erdogan. 

Programma item: 0

Volgens Waagmeester krijgt Erdogan het moeilijker dan tijdens andere verkiezingen. "Dit is echt een hele opvallende campagne. Voor het eerst sinds 2002 is er echt oppositie in deze campagne. En die oppositie, daar zit ook echt energie in."

Benieuwd wie de oppositiekandidaten zijn? Lucas Waagmeester legde dat uit in een eerdere aflevering van Het Oog. 

Brief van Erdogan

Erdogan heeft Nederlandse Turken een brief gestuurd waarin hij hen aanspoort naar de stembus te gaan. Erdogan heeft de brief ondertekend als president en als leider van de AK-partij. Zonder het met zoveel woorden te zeggen, doet hij een oproep om de AK-partij te steunen.

Minister Koolmees, die integratie in zijn portefeuille heeft, noemde de brief van Erdogan vanochtend een vorm van ongewenste buitenlandse inmenging, die ongepast is. Volgens Koolmees is het van belang dat "Turkse Nederlanders een toekomst in Nederland hebben".

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Deze Turkse Nederlander deelde de brief op Twitter

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1