appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Medewerker OLVG Amsterdam test positief op coronavirus

ANP
woensdag 4 maart 2020 | NOS | Redactie

Een medewerker van het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam heeft vermoedelijk het coronavirus opgelopen. De medewerker testte positief bij het eerste onderzoek, een tweede test bij het RIVM volgt nog. In verband met de privacy wil het ziekenhuis niet zeggen of het om een man of een vrouw gaat.

De medewerker was in de week van 17 tot 23 februari in Noord-Italië in een streek die toen nog niet tot hoogrisicogebied was bestempeld. Hij of zij is daarna vier dagen aan het werk geweest, op de afdelingen mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA) van de locaties Oost en West. Er was direct contact met patiënten.

Nadat de medewerker lichte klachten had gekregen, is een test uitgevoerd. Hij of zij is in thuisisolatie geplaatst en vertoont lichte symptomen. De poliklinische MKA-afdelingen van beide locaties blijven vermoedelijk twee weken dicht, omdat veel collega's uit voorzorg naar huis zijn gestuurd. Daar moeten ze afwachten of ze ook symptomen van coronabesmetting krijgen. Pas dan heeft het afnemen van een test zin.

Patiënten die contact met de medewerker hebben gehad, krijgen van het ziekenhuis daar een bericht over. Ze worden verzocht contact op te nemen met hun huisarts als ze klachten krijgen.

Nieuwe coronapatiënt in Rotterdam, verdachte gevallen in Utrecht

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam heeft nu ook een coronapatiënt. Een 86-jarige man uit de Hoekse Waard meldde zich zondagavond met urinewegklachten. Toen hij ook aan de luchtwegen klachten kreeg, is hij getest. Medewerkers van het ziekenhuis hebben op dit moment geen klachten.

Het Diakonessenhuis in Utrecht heeft mogelijk ook twee coronapatiënten. Ze zijn getest, in de loop van de middag wordt de uitslag verwacht. Ze worden geïsoleerd verpleegd. Er is een contactonderzoek gestart onder patiënten en medewerkers. Medewerkers mogen blijven werken zolang ze geen klachten hebben.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1