appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

‘NPO Radio 1-presentator Frits Spits plotseling doof’

KRO-NCRV
vrijdag 14 juni 2019 | KRO-NCRV | Redactie

NPO Radio 1 presentator Frits Spits heeft gisteren helemaal niets gehoord. Knap ingewikkeld om zijn programma De Taalstaat voor te bereiden met deze handicap.

Frits doet mee aan de Handicap Challenge. Dat betekent dat hij gisteren zijn dagelijkse werk heeft uitgevoerd met een handicap. Vergaderen, monteren en bellen blijkt niet gemakkelijk als je gehoor beperkt is.

Over de Handicap Challenge

Met de Handicap Challenge wil KRO-NCRV het publiek laten zien dat dingen die voor mensen zonder handicap simpel en vanzelfsprekend zijn, voor mensen met een handicap juist een dagelijkse uitdaging kunnen vormen. Naast Frits Spits, doet ook Sharon de Miranda van BinnensteBuiten en Jetske van den Elsen, bekend van Spoorloos en de Rijdende Rechter mee aan de uitdaging.

Pak ook je kiesrecht

Na een dag met een handicap geleefd te hebben, is het voor Frits wel duidelijk geworden dat het belangrijk is zijn stem uit te brengen op 17 juni. Dan wordt namelijk de eerste Minister van Gehandicaptenzaken gekozen.

Minister van Gehandicaptenzaken bij Spraakmakers

De hele week besteedt het programma Spraakmakers aandacht aan de verkiezing voor Minister van Gehandicaptenzaken. Luister naar de portretten die gemaakt zijn door verslaggever Anne van der Veen.

De eerste Minister van Gehandicaptenzaken - deel 1

De eerste Minister van Gehandicaptenzaken - deel 2

De eerste Minister van Gehandicaptenzaken - deel 3

De eerste Minister van Gehandicaptenzaken - deel 4

De eerste Minister van Gehandicaptenzaken - deel 5

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1