appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

3 tips om beter te werken als je kinderen thuis zijn

EO
woensdag 16 december 2020 | EO | Goed Werk Twitter

Sinds gisteren werken veel mensen weer thuis en ook de scholen sluiten de deuren weer. Iedereen die kinderen heeft, weet hoe lastig die combinatie kan zijn. De populaire YouTuber én moeder Sanny Verhoeven ('Sanny zoekt Geluk') weet er alles van. In de podcast Goed Werk gaf ze een aantal tips om beter te kunnen werken met kinderen in huis.

De tips van Sanny Verhoeven

1. Investeer in een goede koptelefoon

Koop een koptelefoon met noise cancellation, zodat je omgevingsgeluiden kunt wegfilteren. "Je hoort het allemaal niet meer zo goed en je wordt als het ware in je laptop gezogen", zegt Verhoeven. Dit kun je niet alleen gebruiken om beter te werken, maar ook om beter te ontspannen. "Ik vind het stiekem ook wel lekker om 'm tijdens het koken op te zetten. Als mijn man met de kids bezig is ben ik lekker zen mijn groentes aan het snijden en hoor ik niks van die chaos achter mij", aldus de vlogger.

2. Communiceren, communiceren, communiceren

Duidelijk communiceren en afspraken maken is dé sleutel als je wilt thuis werken met kinderen, zegt Verhoeven. Met je partner, bijvoorbeeld: "Communiceer wie wat doet. Eerst mag jij werken, dan mag ik werken." Maar ook met kinderen kun je prima praten, zegt ze. "Mijn kinderen zijn nog heel klein, maar toch kan ik al zeggen: luister, mama is nu even aan het werk, ga jij maar lekker met papa spelen, dan kom ik zo weer bij je. Dat werkt hartstikke goed."

3. Werk in blokken

"Er zijn heel veel verschillende taken die je doet op een dag en dat vergt net even wat anders van je breincapaciteit. Als je aan het bellen bent, ben je anders bezig dan als je een creatief stuk moet schrijven", vertelt de YouTuber. Taken die op elkaar lijken, kun je bundelen: "In de ochtend plan ik een blok creatief schrijven, dan ga ik daarna een uur e-mailen en daarna een rondje bellen." Hiermee voorkom je dat je hoofd te vol zit, ervaart Verhoeven: "Je sluit echt die ene taak af om vervolgens door te gaan naar de volgende taak."

Meer horen? 

Sanny Verhoeven was te gast in Goed Werk over thuiswerken met kinderen. De podcast is te beluisteren via de site van NPO Radio 1, de app, SpotifyApple Podcasts en door hieronder op play te klikken.

#6 - Zijn kinderen slecht voor je carrière? YouTuber Sanny Verhoeven is moeder én ambitieus

Meepraten? Dat kan via onze LinkedIn-community!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1