appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

De Nieuws BV

Uit de Boekenkast

In een tijd waarin bushokjes met posters van zoenende mannen niet veilig waren voor geweld, waar 'kankerflikker' wordt gezien als dagelijks taalgebruik en tv-presentatoren het hebben over 'hysterische homootjes' vragen wij ons in De Nieuws BV af: hoe belangrijk is representatie eigenlijk? En wat voor een effect hebben dit soort gebeurtenissen op jonge LHBTI'ers? Daarom onze rubriek: Uit de Boekenkast. In de rubriek vertellen verschillende LHBTI'ers over de eerste keer dat ze hun seksuele of gender-identiteit herkenden in een film, boek, tv-serie of muzikale artiest.

Claudia de Breij & Nicolaas Veul

Kim Putters & Valentijn de Hingh

Hanna Bervoets & Jeangu Macrooy

Johan Kenkhuis & Majd Mardo

Shishani Vranckx & Bas Heijne

Raymi Sambo & Vera Bergkamp

Raymi Sambo en Vera Bergkamp

Wielie Elhorst & Edwin Smit

Dit keer schuiven twee bijzondere gasten aan in navolging van de omstreden Nashvilleverklaring: Wielie Elhorst, LHBTI-predikant voor de Protestantse Kerk Amsterdam en Edwin Smit, die opgroeide in een streng christelijke familie en zelf homo is.  

Uit de Boekenkast 7

Barbara Barend & Bowi Jong

Naar aanleiding van de Roze Filmdagen schuiven Barbara Barend en Bowi jong aan. Tijdens deze dagen zijn meer dan 100 prachtige films met een LHBTI-thema te zien. Waaronder de Zwitserse film 'Mario', over twee professionele voetballers die verliefd op elkaar worden en door hun familie en de club flink worden tegengewerkt in het uiten van die liefde. 

Uit de Boekenkast 8

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1