appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Angela de Jong over Roseanne Barr: 'We hebben een twitterrijbewijs nodig'

ANP
woensdag 30 mei 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

"Het is gewoon het meest stomme wat je kunt twitteren." Televisierecensent Angela de Jong wil het zeker niet opnemen voor Roseanne Barr. Maar ze vindt wel dat mensen erg hard worden afgerekend op fouten. "Meer mensen zouden moeten nadenken voor ze iets op Twitter gooien. Een soort rijbewijs voor Twitter hebben we nodig."

Fragment over Roseanne Barr is te horen vanaf 15:30

Dronkenmanspraat

De nieuwe show van Barr werd geannuleerd nadat de actrice zich op Twitter racistisch uitliet over Valerie Jarrett, een voormalig adviseur van president Obama. Spraakmaker Harry Starren: "Ik ervoer dit als dronkenmanspraat. We denken er te weinig aan dat hoe later op de avond het is, hoe extremer de tweets worden." Zangeres Adele bijvoorbeeld, mocht jaren geleden om die reden van haar staf niet meer twitteren.

'Ze kan dit soort dingen in de kroeg naar hartenlust zeggen'

De Jong: "Vroeger zei je dit soort dingen tegen de persoon naast je op de bank en daar bleef het dan ook." Dat is volgens hoofdredacteur van BNR Sjors Fröhlich precies het probleem. "Roseanne Barr kan dit soort dingen in de kroeg of thuis naar hartenlust zeggen - al maakt dat ze niet minder verschrikkelijk - maar als bekend persoon heb je een verantwoordelijkheid."

Starren: "Roseanne heeft altijd haar geld verdiend met dingen die zogenaamd niet konden. We willen dat taboes worden doorbroken en grove dingen worden gezegd, van comedians verlangen we dat ook, maar plotseling is het moment dan daar dat het echt te ver gaat."

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1