appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Snollebollekes-voorman: 'In 5 jaar tijd 7 gouden platen en 6 keer het Gelredome uitverkocht, dan kan je wel iets'

POWNED
zondag 13 december 2020 | POWN | Redactie PowNed

Rob Kemps is al zeven jaar het gezicht en de stem van de populairste feestact van ons land, Snollebollekes. Tweehonderd keer per jaar zet Kemps met hits als Vrouwkes en Links Rechts elk dorpsplein en iedere feesttent op zijn kop. "Artiest ben ik wel. Of het muziek is dat we maken, is discutabel." In gesprek met Rutger Castricum in De Nacht van Rutger.

Rob Kemps (Snollebollekes) bij De Nacht van Rutger

Werkloos artiest

Door de covid-crisis heeft Rob al negen maanden niet op een podium gestaan. "15 maart ging Nederland op slot, 29 en 30 maart zouden wij in een uitverkocht Gelredome staan. Dus dan kun je niet zeggen dat wij daar geen last van hebben gehad. En toen hebben we het verschoven naar oktober, onder de noemer 'dan kan het zeker'. Dat ging ook niet door, dus hebben we het nu verschoven naar oktober volgend jaar."

Kinderen als fans, geen Studio 100-act

Rob heeft met zijn kameraden van Snollebollekes de kersthit van 2020 te pakken. Dit zorgt sinds enkele weken voor muzikale spring- en beukfeesten van de Castricum-kids. Bij het zien van de beelden hiervan zegt Rob: "Hier kan dus geen uitverkocht stadion tegenop. Je ziet ook, ze hebben echt plezier."

Snollebollekes heeft veel kinderen als fans. Kemps: "De Snollebollekes-act was niet bedoeld voor kinderen. Maar wij merkten heel snel dat kinderen, al vanaf dat ze in de luiers zitten, aanslaan op die melodie. In het begin hadden we ook nog wel wat dubbele lading in de teksten, die hebben we toen toch wel een beetje genuanceerd. Je kreeg kinderen bij de slager die zongen: 'gij hebt een opening en ik heb zin'. Daar moesten we een beetje op gaan letten." Naast de drie Gelredome-concerten in oktober zal Snollebollekes ook een concert voor kinderen geven, op woensdagmiddag.

Met frisse tegenzin naar optredens

Snollebollekes treedt zo'n 200 keer per jaar op. Rob staat niet vaak te juichen om naar de optredens gereden te worden. "Ik heb altijd een soort van frisse tegenzin nodig om van huis te gaan. Ik heb er vooraf nooit echt zin in. Het gevaar als ik ergens heel veel zin in heb, is dat het tegenvalt. Dat heb ik met alles, ook bijvoorbeeld met Oud en Nieuw. Maar als ik er dan ben, dan laad ik mezelf op en breek ik de tent af."

Liefde voor Jacques Brel

Rob is al jaren fan van chansonnier Jacques Brel. Met zijn liefde voor Brel wil hij in de toekomst iets gaan doen. "Nu ik door de corona veel tijd over heb, ben ik wel gaan nadenken om een leuke podcast of docu over Brel te maken. Ik denk ook wel dat ik zoiets leuk en mooi kan vertellen. Als het aan mij ligt, dan gaat dit zeker gebeuren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

"

 

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1