appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Philip Freriks op Corsica: 'De burgemeester heeft net mondkapjes gebracht'

De Perstribune
zondag 5 april 2020 | MAX | Michaël Roele

Philip Freriks beleeft de coronacrisis in quarantaine vanuit zijn vakantiehuis op Corsica. Daar legt hij de laatste hand aan de MAX-serie In de voetsporen van de bevrijding over 75 jaar bevrijding van Nederland, maar dat werk is nog niet zo makkelijk in quarantaine.

Philip Freriks op De Perstribune

Dat vertelde Philip Freriks zondag op De Perstribune van MAX. Freriks besloot naar Corsica af te reizen om daar te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Net op dat moment brak de coronacrisis in al zijn hevigheid los en dus zit Freriks nog altijd op het Franse eiland. "De burgemeester is mijn buurman en heeft net mondkapjes gebracht", zegt Freriks daarover.

Strenge maatregelen

Toen de coronacrisis uitbrak moest Freriks nog enkele voice-overs inspreken voor de serie In de voetsporen van de bevrijding. Alleen kan hij nu niet naar de studio in het stadje Bastia vanwege de strenge quarantainemaatregelen.

Om naar buiten te mogen heb je een briefje nodig en om naar de studio te mogen moet die brief ondertekend en gestempeld zijn, 'maar in Nederland heeft niemand meer een stempel!' zegt Freriks.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Philip Freriks over zijn quarantaine op Corsica

De Slimste Mens

Philip Freriks is bekend als anchor van het NOS Journaal. Daarvoor was hij jarenlang Frankrijk-correspondent voor verschillende media. Als jonge student maakte hij de studentenopstand van 1968 in Parijs van dichtbij mee.

Tegenwoordig is Freriks vooral bekend van de populaire quiz De Slimste Mens. "Dat is iets wat ik met steeds meer plezier doe. Ook met Maarten van Rossem. In de coulissen voeren wij veel gesprekjes en die mis ik nu wel een beetje."

De tv-serie In de voetsporen van de bevrijding is elke zaterdagavond om 20:35 uur te zien op NPO 2.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1