appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Cabaretier René van Meurs is verslaafd aan liefdesverdriet

Anne van Zantwijk
donderdag 27 februari 2020 | EO | Redactie Langs de Lijn En Omstreken Twitter

Cabaretier René van Meurs is verslaafd aan liefdesverdriet. "Oooh, ik kan zo zwelgen. Wat vind ik dat lekker op z'n tijd..." mijmerde hij in Langs de Lijn en Omstreken. Hij staat nu op de planken met zijn nieuwe voorstelling 'Hunkert', die over liefdesverdriet gaat.

"Ik heb van die Adele-dagen. Helemaal wegzakken in de bank, Adele luisteren, chocola eten, thee drinken en dan gewoon janken", vertelde Van Meurs in de uitzending. Het werkt goed, zegt hij: "Aan het eind van de dag denk je dan wel: zo, dat hebben we ook weer gehad. En dan is het weer klaar."

Liefdesverdriet kan ook een uitweg zijn. "Soms snap ik niet wat ik voel en dan denk ik: ik duik gewoon weer in dat liefdesverdiet. Dat snap ik tenminste..."

René van Meurs gaat in nieuwe theatershow in op liefdesverdriet

Ouders

Vertellen over liefdesverdriet kan niet zonder genânte verhalen. En dit is soms ook wel eens moeilijk, vertelt de cabaretier. Want hoe ga je om met je ouders die in de zaal zitten? Afgelopen weekend was de premiere van 'Hunkert', waar zijn ouders waren. Ze hebben Van Meurs altijd gevolgd, richting de steeds grotere zalen ook waarin de cabaretier stond. 

Van Meurs: "In mijn hoofd ben ik altijd vijf minuten verder in de voorstelling dan wat ik op dat moment vertel. Dus ik weet al: straks komt een raar verhaal, en ben ik mij al aan het preppen voor Aad en Wilma van Meurs die op rij vier zitten."

Mooie voorstelling

Na afloop van de voorstelling hebben zijn ouders het er dan toch niet echt over. "Dan komen ze langs en zeggen ze: het was echt heel mooi, wat een mooie voorstelling."

René van Meurs gaat in nieuwe theatershow in op liefdesverdriet

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1