appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Dit weekend naar de bioscoop? Lees eerst de bioscoop etiquette van Peter Pannekoek

ANP Kippa
vrijdag 21 februari 2020 | AVROTROS | Humberto Twitter

Cabaretier en groot filmliefhebber Peter Pannekoek gaat steevast elke week naar de bioscoop. Hij ziet bepaalde dingen in de filmzaal ernstig misgaan en wil daarom in Humberto de laatste bioscoop etiquette doornemen. "Er zijn te weinig regels, dus ik stel er een paar voor."

"Lullen over de film als je de zaal uitloopt. Dan kom ik binnen, en dan weet ik niet of welke film gaat. Dan denk ik: is dat mijn film? Ik snap het niet. Praat niet als je de zaal uitloopt." 

Een andere: "Appen tijdens de film. Doe het niet. Het is een lichtbron. Je mag niet bellen, dus ook niet appen." Pannekoek heeft ook een regel voor je jas: "Je jas leg je vaak over de stoel voor je. Maar dat doe je vanaf nu niet meer. Want je haalt hem weg als er iemand voor je komt zitten, maar jouw luis ligt daar nog."

Weken van de filmprijzen

Het zijn de weken waarin de filmprijzen worden uitgereikt. Twee weken geleden werd de film Parasite de grote winnaar tijdens de Oscars. Komend weekend is het belangrijkste filmfestival in Berlijn. De beste films volgens Pannekoek? Joker, Marriage Story en Just Mercy

"Ik dwing mezelf echt om naar de bioscoop te gaan. Het is een lekkere plek. Je zit in het donker, je kunt niks anders. Je wordt niet afgeleid. Ik ga lekker op dinsdagmiddag, lekker rustig", vertelt hij. 

Eigen horrorfilm

Zelf wil hij ook graag een horrorfilm maken. "Als je iets moois verzint krijgt het altijd heel veel lof, maar als je iets naars verzint, ben je altijd een beetje raar. Terwijl het kunst is. Als je iets kan maken waarvan je 's nachts echt niet kan slapen, dat is zo gaaf." 

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1