appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

'Een geheim binnen je relatie is niet per se negatief'

EO
zaterdag 21 december 2019 | EO | NOS | Redactie Langs de Lijn en Omstreken

Een man en een vrouw zijn bijna dertig jaar getrouwd, en er is niet zozeer sprake van een goed huwelijk, maar van een gewoon huwelijk. Totdat op een avond de man een geheim opbiecht aan zijn vrouw. Over dit thema gaat de voorstelling De Liefde Voorbij van Debby Petter, waarover ze vertelde in Langs de Lijn en Omstreken

Debby Petter over De Liefde Voorbij

Wanneer zoiets gebeurt, roept het toch de vraag op of écht geluk wel bestaat. Dit gegeven heeft Debby Petter altijd bezig gehouden. “Vroeger als 18-jarige dacht je als in een relatie zat, dat het pure liefde was en het altijd zo zou blijven. En áls je dan verliefd wordt op een ander, is dat heel erg en vergaat de wereld.” 

Ze vroeg zich altijd af hoe het moet zijn als je er na een lang samenzijn achterkomt dat de ander een geheim heeft, of dat er sprake is van een andere relatie. “Ik denk dat dat verschrikkelijk moet zijn. Wat was dan waar van wat je had en wat was het waard?” 

Doodzonde

De man van Debby, Youp van ’t Hek, vond het idee voor deze voorstelling direct fantastisch. “Natuurlijk zitten er ook eigen ervaringen in, ons huwelijk is niet anders dan dat van anderen. Maar dat betekent niet dat het een weerslag is van ons huwelijk.” 

De twee hebben het nog steeds leuk met elkaar. “Wij hebben ook stormen meegemaakt, net als iedereen. Maar het zou toch ook doodzonde zijn niet samen door te gaan.”

Geheim is niet negatief 

De voorstelling heeft Debby ook andere inzichten opgeleverd. “Het is hartstikke goed om eens op een andere manier naar elkaar te kijken dan je altijd al deed. Verlangen heeft namelijk vaak met verbeelding te maken.” 

Bovendien is het volgens Debby niet erg om een geheim te hebben voor elkaar, omdat het niet per se iets negatiefs hoeft te zijn. “Je hebt je eigen hoofd, je bent niet elkaars bezit. Je moet elkaar laten, naar elkaar blijven kijken, en de ander af en toe verrassen. En soms gebeurt dat juist door een beetje afstand te nemen.” 

Debby Petter over De Liefde Voorbij

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1