appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Marie Kondo is toch wel de loser van de week'

ANP
woensdag 20 november 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Opruimgoeroe Marie Kondo verbaast vriend en vijand met de lancering van haar nieuwe online woonspullenwinkel. Journalist Haroon Ali noemt het ironisch omdat ze eerst mensen aanspoorde vooral spullen weg te doen. "Marie Kondo is toch wel de loser van de week."   

Nadat ze volksstammen aan het opruimen én weggooien kreeg, spoort ze nu juist aan om nieuwe dingen aan te schaffen. "Ze casht nu op het succes van haar Netflix-serie Tidying up With Marie Kondo", aldus Ali.

Kondo lanceert een productenlijn van fruitschalen tot keuken en badkamerspullen. "Het erge is dat mensen hier weer in gaan trappen. Die willen ook zo’n mooi natuurlijk, Japans interieur", denkt media-ondernemer Jan-Kees Emmer. 

Tekst van de webshop van Marie Kondo

Kondo verdedigt haar besluit door te zeggen dat het haar nooit ging over weinig spullen, maar om goede spullen. Ali: "Ze heeft een heel suf filmpje waarin ze haar stap aankondigt, maar ik vind het niet meer geloofwaardig."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1