appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Eus over Sterren op het Doek: 'Ik was verrast toen ze belde'

ANP
maandag 2 september 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

"Wat ik nu zie, doet me denken aan een Joegoslavische oorlogsmisdadiger of zo." Özcan Akyol zal als nieuwe presentator van Sterren op het Doek geen 'sociaal wenselijk gedrag' vertonen. "Dat is dus mijn probleem met televisie. Ik kan niet goed acteren."

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Avinash Bhikhie
Na vier jaar afwezigheid start dinsdag een nieuwe reeks afleveringen van het Omroep MAX-programma op NPO 2. "Ik was verrast toen ze belde", vertelt Akyol, ook wel Eus genoemd.

Toch denkt de schrijver en columnist dat zijn onvermogen om te acteren, juist de reden is geweest om hem te benaderen. "Ik ben wars van scripts en statuten. Ik kreeg gelukkig van MAX en de NPO alle ruimte om mezelf te zijn." 

A-sterren 

Het concept staat volgens de presentator na al die jaren nog als een huis. Volgens Hanneke Groenteman, die het programma van 2007 tot 2015 presenteerde, waren de A-sterren op. Dat probleem heeft Eus niet. "Veel mensen die toe al actief waren, zijn inmiddels A-sterren geworden."

In dit seizoen worden onder andere Matthijs van Nieuwkerk, Aart Staartjes, Bibian Mentel en Lee Towers geportretteerd. 

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Avinash Bhikhie

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1