appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Onze man in Deventer
STER Advertentie

Maaike Ouboter: 'Het succes van 'Dat ik je mis' overviel me'

NPO Radio 1
woensdag 31 juli 2019 | NTR | Redactie Kunststof Twitter

Maaike Ouboter brak in 2013 door in het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland met het nummer Dat ik je mis. In Kunststof vertelt de zangeres over haar doorbraak destijds en de aankomende theatertour.

Maaike Ouboter in Kunststof

Het is nu zes jaar verder, de zangeres blikt terug: "Het succes van Dat is je mis overviel me best wel. Ik zei toen blijmoedig dat ik dat prima aankon, maar als ik nu terugdenk: het was zoveel wat er allemaal op me af kwam."

Ineens ben je je ervan bewust dat je mensen bereikt met je muziek

Maaike Ouboter

"Ik had plotseling een heel ander leven. Ik deed ineens iets wat ik heel graag doe, maar ik had er niet heel lang van tevoren erover nagedacht. Ineens waren er heel veel mensen die je kennen. Veel mensen die zich heel erg begrepen voelde door het liedje en aan mij hun verhalen gingen vertellen. Dat vind ik nog steeds iets heel lastigs."

"Ineens ben je je ervan bewust dat je mensen bereikt met je muziek", vervolgt de zangeres. "Ik heb altijd heel hard geprobeerd om de tijd te nemen, om me daar niet te veel door te laten sturen in het schrijven van nieuwe dingen. Maar ik denk dat het dat toch altijd op een bepaalde manier doet."

De nieuwe theatertour

"Ik realiseerde me aan het begin van dit jaar dat ik het echt nodig heb om terug te gaan naar de vragen: waarom schrijf ik, waarom heb ik de behoefte om dat te delen? En als ik het niet zou hoeven delen wat zou ik dan maken? Terug naar de noodzaak: waarom maak ik dingen, wat is mijn kracht?"

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op TwitterFacebook en Instagram.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1