appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Pieter Klok: 'Media zijn terughoudend om kritisch over Forum voor Democratie te schrijven'

ANP
donderdag 25 april 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Pieter Klok van de Volkskrant vindt dat Nederlandse media terughoudend zijn om kritisch over Forum voor Democratie te schrijven. "De twee belangrijkste mensen van de grootste partij van Nederland komen met elkaar in conflict. Wat kan er groter zijn in de politiek?"


Gisteren liet de FvD-partijleider Thierry Baudet via een
tweet weten de medeoprichter van de partij, Henk Otten, te ontslaan. De Volkskrant belde gelijk met Otten, maar hij wist van niets, vertelt Klok. "Hij wordt er gewoon uitgegooid. Baudet heeft hem niet even gebeld. Dit laat wel zien dat er niet lekker wordt gecommuniceerd binnen de top van de partij."


Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Thierry Baudet ontslaat Henk Otten

Klok denkt niet dat media te gehaaid zijn om ieder conflict bij de partij uit te vergroten en te vergelijken met LPF-toestanden. Hij proeft eerder een soort terughoudendheid in de kritisch berichtgeving over de partij. Forum voor Democratie werd na de laatste Provinciale Statenverkiezingen in maart de grootste partij van Nederland. 

Koers FvD

"Dit is gewoon heel relevant voor de koers van de partij", zegt Klok. "Baudet staat voor een meer boreale stroom en Otten wilde een harde liberale partij." Volgens Klok moeten we niet onderschatten hoe belangrijk het nieuws van het ontslag van Otten is.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1