appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

NOS-hoofdredacteur reageert op #Sorosgate

ANP/Jerry Lampen
woensdag 24 oktober 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff betreurt het artikel over George Soros dat gisteren op NOS.nl verscheen. Dat zegt hij in Spraakmakers op NPO Radio 1. ''Dit hadden we anders moeten doen. Het was gewoon niet goed.'' Inhet artikel werd gesproken over 'de jood Soros' die zijn 'tentakels ver uitgestrekt' heeft in de Europese en Amerikaanse politiek. Een antisemitisch narratief, vonden veel mensen.

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff over artikel George Soros

Frame

"We hebben het artikel vrij snel aangepast", zegt Gelauff in Spraakmakers. Volgens de hoofdredacteur was de gewraakte passage bedoeld om uit te leggen welk frame er door rechtse critici van Soros over hem heen wordt gelegd. Hij begrijpt echter heel goed dat mensen het anders gelezen hebben.

Dit hadden we anders moeten doen

NOS

De hoofdredacteur denkt dat er genoeg checks and balances zijn op de redactie om dit soort fouten te voorkomen. "We hebben een eindredactie die ernaar kijkt en zij hadden het gevoel dat het maar op één manier te lezen was. Zoals het bedoeld was."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1