appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Het Troostlied voor Amsterdam, een jaar na overlijden Van der Laan

ANP
vrijdag 5 oktober 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Een jaar geleden overleed Eberhard van der Laan. Cabaretière Kiki Schippers schreef daarom destijds een 'troostlied voor Amsterdam'. In De Nieuws BV speelde ze het nummer voor de eerste keer en kreeg iedereen in de studio doodstil.

Schippers, winnares van de Annie MG Schmidtprijs 2017, schreef naar aanleiding van het overlijden van Eberhard van der Laan een 'troostlied voor Amsterdam'. Van der Laan was ongeneeslijk ziek. Hij had uitgezaaide longkanker. Toch werkte Van der Laan door tot kort voor zijn overlijden. Maandag 18 september legde hij zijn taken als burgemeester neer en nam hij in een brief afscheid van de Amsterdammers.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1