appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

'Je mag best gehandicapt zijn, maar je mag het blijkbaar niet zien op TV'

NPO Radio 2
maandag 18 juni 2018 | KRO-NCRV | Esther Janssen

"Lucille Werner, Marc de Hond en Koos Alberts, verder kom ik eigenlijk niet." Radio 2 nieuwslezer Matijn Nijhuis vindt dat er meer mensen met een handicap op televisie moeten. "1 op de 10 mensen heeft een lichamelijke handicap, maar waarom zien we ze niet op televisie?"

Matijn Nijhuis vertelde in het Mediaforum van Spraakmakers over de hoeveelheid aandacht voor zijn oproep voor meer gehandicapten op TV

Fragment vanaf 13:20 min

Het begon allemaal met een bericht op social media, maar inmiddels lijkt Nijhuis, die is geboren met Cerebrale Parese, het boegbeeld te worden voor mensen met een handicap. Radio 2 werd de afgelopen dagen overspoeld met reacties naar aanleiding van het gesprek wat Nijhuis met Wouter van de Goes hierover had. 

Handicap leidt af

Volgens Nijhuis wordt er vaak gedacht dat je wel een handicap mag hebben, maar het niet te veel moet laten zien in beeld. "Het zou af kunnen leiden, omdat het niet gewoon is". Op TV Oost presenteerde hij daarom zelf vroeger ook altijd met een huidkleurige spalk om zijn arm. "Maar waarom is het niet gewoon? Omdat je het nooit ziet." Aldus de nieuwslezer.   

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1