appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Herfstige hartige taart maken? Probeer biet, geitenkaas en walnoten

Hersttaart
woensdag 11 november 2020 | NTR | Redactie Mangiare Twitter

Een hartige taart met royaal verse tijm, rode biet, geitenkaas en walnoten. Mangiare! deelt het recept. Heel erg herfst, heel erg feel good.

Mangiare! over de hartige taart

Benodigdheden:

- Pak bladerdeeg
- Rode bieten, niet voorgekookt
- Jonge geitenkaas
- Verse tijm
- Walnoten, grof gehakt
- Honing

Rode biet

Bereiding

De oven voorverwarmen volgens het voorschrift van het bladerdeegpak.

De blaadjes bladerdeeg 'uitleggen'. Op met bakpapier beklede plaat plakjes aan elkaar vast maken.

De rode bietjes boenen en in dunne plakjes snijden. Beleg het bladerdeeg met plakjes rode biet.

Kruimel er vervolgens royaal goede jonge geitenkaas overheen en bestrooi met verse tijm en veel walnoten.

25 tot 30 minuten in de oven.

Opdienen met peper en wat honing, naar smaak, maar niet te zuinig.

Warm is de taart het lekkerst

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1